Elvelund Camping
9350 SJØVEGAN
Telefon:+47 77 17 18 88
Mobil: 90 77 39 87
GPS-kode: N68° 51.925 E17° 51.892

Vi tar deg med på en fantastisk opplevelse i Sagelvas mange grotter

Sagelvas grotter

Gjennom flere titusener av år har Sagelva dannet flere grotter på sin vei mot havet.

Allerede i 1957 ble det gjort forskning i grottene av franskmenn og ungarere, og det er beskrevet hele 26 ulike grotter med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Det dreier seg om grottesystemer med lengder fra 5 og opp til 400 meter. Geologer i SINTEF (Trondheim) og ved universitetet i Tromsø antar at grottene har overlevd i hvert fall en, kanskje to, årstider. Ved våre guidede grotteturer besøker vi to til tre av de mest kjente av Sagelvas grotter: · Søppelholla (i gamle dager ble det slengt grovavfall i den. Er man heldig kan man se fisk som står i elva nede i grotten. · Tvillinggrotta (to parallelle grotter hvor vannet renner igjennom i den nederste.) · Bottom Sink (fikk sitt navn av engelskmenn i 1971. Dette er den største av grottene med svært mange forgreininger og store variasjonsmuligheter.) Hvor langt man kommer inn i grottene vil til enhver tid være avhengig av vannstanden og hvor store utfordringer deltakerne selv ønsker. Av vernermessige grunner er det meget viktig at man beveger seg med varsomhet i grottene, og det er ikke tillat å ta med seg noe ut av grottene. En fottur på barmark mellom de tre grottene er en opplevelse i seg selv; elva renner på flere steder ned i bakken og kommer opp igjen på en annen plass. Både naturen og grottene er fantastisk flotte, og turen er absolutt anbefalt å få med seg!

FAKTAOPPLYSNINGER :

Varighet: Ca. 3 timer. Utstyr: kjeledress, hjelm, støvler, hansker og lykt ( inkludert i prisen.) Vi anbefaler å ta med fotoapparat!

Servering: Underveis på turen serverer vi kaffe, te, saft og noe å bite i.

Oppmøte: Turen starter ved Elvelund Camping hvor utstyr blir utlevert. Deretter må deltakerne fylle ut et skjema om at ”hver enkelt deltar på eget ansvar”. Turen går nå videre i bil (ca. 2 km) til grottene.

Antall påmeldte: Det må være minimum 2 voksne påmeldte for at det arrangeres tur.

Priser: - Voksen kr 700,- per person. - Barn fra 6-12 år kr 250,- per person. - Barn under 6 år gratis.

Med dette vil vi ønske deg en riktig god tur i Sagelvas flotte grotter! Er det noe du lurer på underveis er det bare å spørre våre erfarne guider.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk German